Uložit do nákupního seznamu
Vytvoření nového nákupního seznamu

SMĚROVAČE

( počet produktů: 268 )
Třídění

Směrovače Wi-Fi pro domácnosti a kanceláře

Síťové směrovače jsou jednou z nejdůležitějších součástí dobře fungujícího připojení k internetu. Jsou potřebné nejen v domácnostech pro osobní použití, ale také ve velkých firmách, kde záleží na kvalitě a rychlosti připojení. Dobrý směrovač zajišťuje, že výstupní zařízení, která denně používáte - SmartTV, chytré telefony nebo notebooky - mohou být bezdrátově připojena k síti Wi-Fi, a navíc umožňuje bezdrátovou komunikaci mezi zařízeními - můžete tak bez problémů připojit telefon k tiskárně nebo reproduktorům.

S rozvojem technologií se stále častěji objevují chytrá hardwarová řešení, která vyžadují připojení k internetu - například kávovary nebo pračky s možností správy prostřednictvím speciální aplikace, nemluvě o celých systémech automatizace Smart Home. Proto roste poptávka po opravdu kvalitním síťovém směrovači, který zajistí stálé, pokud možno bezeztrátové připojení k internetu.

Ve firmách mají různé typy routerů víceméně stejný úkol - zpřístupnit internet všem zařízením potřebným k práci a navíc pracovat beze ztrát při značném zatížení, které závisí i na počtu uživatelů dané sítě. Při výběru Wi-Fi routerů je důležité vědět, co od zařízení skutečně požadujete, a vybrat zařízení, které si poradí s každodenními výzvami.

Směrovače - jak vybrat správný model?

Routery pro domácí použití by se měly vyznačovat poměrně velkým dosahem a zároveň rychlým přenosem dat. Ve většině případů postačí nejjednodušší modely, ale při práci s více zařízeními a velkými prostory se vyplatí zvolit i další přístupový bod, který zajistí vynikající pokrytí sítě v domácnosti a na zahradě. Pro hráče a streamery jsou nejlepší tří- a čtyřportové routery s dalšími funkcemi pro zlepšení zabezpečení a možnostmi sdílení souborů a streamování médií.

Pro kancelářské směrovače, které podporují více uživatelů a několik pater budovy, jsou nejlepší výkonné směrovače s širokou škálou konfigurací, propojené s přepínači a s dalšími porty pro připojení sítě přístupových bodů.

Směrovače - dostupné typy

Směrovače se liší především typem síťového připojení, které podporují. V naší nabídce najdete optické směrovače s modulem RJ-45 (porty LAN), které podporují připojení místních poskytovatelů a optický internet, i když velmi oblíbené jsou také směrovače LTE. Naše nabídka je tvořena zařízeními nejvyšší kvality - nabízíme záruku spolehlivosti jak pro náš výběr zcela nových, tak použitých zařízení.

pixel